Bulletin k utkání #16.12.2020
BK ARMEX Děčín - Basket Brno
Současné tréninky mládeže BK Děčín

Současné tréninky mládeže BK Děčín

Rád bych podal jasnou zprávu o současném stavu, vývoji a plánech trénování BK. Bohužel jedinou jistotou podzimu roku 2020 je, že žádná jistota není.

Jak jste zaznamenali, vrátili jsme se díky uvolnění opatření do hal. Za to jsme rádi. Trénovat venku bylo z organizačních důvodů neúnosné – ve standardním režimu vytížíme plně ARMEX Sportcentrum od 14:30 do 21:30 hod. a Křešice 15:00-21:00 hod., teď jsme se snažili venku vměstnat do času 15:00-16:30 hod. Dříve děti nestíhaly a později už přichází tma. Velký rozdíl oproti situaci na jaře byla právě změna kdy z tepla a světla nás teď venku vítala zima a tma.

Tréninky v hale probíhají dle upraveného rozvrhu a jsou pouze hodinové, v minimální zátěži. S basketbalem jako hrou to nemá příliš společného, ale už možnost setkat se, protáhnout, lehce proběhnout je dle reakcí pro děti přínosná.

Obnovení soutěží ČBF se směřuje do začátku nového roku. Tak uvidíme. Nyní nově platí:

  • venku trénují hráči bez roušky,
  • uvnitř trénují hráči bez roušek pouze v případě, že by byli jednou za 5 dní otestování všichni členové týmu,
  • oproti zprávám z médií nyní vyjde jeden antigen. test členy A-týmu na 550 Kč – nejen ekonomicky, ale i kapacitně je to pro celou mládež těžko realizovatelné.

Budeme pokračovat dál dílem v hale, dílem venku a prostě to zvládneme. Blíží se Vánoce, snad ten hezký čas vlije do společnosti více dobré nálady. Prosím rodiče, aby hnali děti do tréninků. Výpad fyzické aktivity je na některých hráčích krutě viditelný, o morálně-volních ztrátách nemluvě.

Na úvod jsem psal, že jedinou současnou jistotou je nejistota. Není to pravda. Druhou jistotou je, že tento stav skončí. Očkováním omezíme počet vážných případů ve společnosti a budeme se moct vrátit zpět k oblíbeným aktivitám. A zase budeme hrát basket o 106! :-)

Šéftrenér mládeže BK Děčín Robert Landa

Zpět na úvod