Bulletin k utkání #30.1.2021
BK ARMEX Děčín - DEKSTONE Tuři Svitavy
V základní části naposledy doma

V základní části naposledy doma

V posledním domácím utkání základní části vyzvou Válečníci tým Svitav, který patřil před startem soutěže k favoritům na medaili, ale to se nepotvrdilo a nyní je na 8. místě se stejnou zápasovou bilancí jako desátý Děčín. A z toho vyplývá, že půjde pro oba celky o velmi důležitý duel.

Svitavy začaly sezónu zápasy s těžkými soupeři, Nymburkem a Opavou, s nimiž jasně prohrály. Pak ale Tuři doma porazili Pardubice a zdálo se, že začnou vítězit, jenže místo toho následovaly další prohry a tým se propadal tabulkou až ke dnu. Na sklonku roku loňského a na začátku nového ale vyhráli Svitavští čtyři zápasy v řadě a výrazně si polepšili. Následovaly sice venkovní porážky od Sokolů a Kolína, ale zatím v posledním kole porazili doma poslední Olomoucko 80:72 (nejlepší střelci Svitav: Johnson 15, Bujnoch 15, Svoboda 12). Tuři tak mají na svém kontě osm vítězství, z nichž ale pouze dvě se zrodila na palubovkách soupeřů (v Olomoucku a Pardubicích). 

Bodovým lídrem Turů je křídelník Matěj Svoboda, jenž dává v průměru 14,2 bodu na zápas a doskakuje téměř 6 míčů. Za ním je pivot Václav Bujnoch (11,1), následují zkušený rozehrávač Roman Marko (10,5 bodu, 7 asistencí) a křídelník Pavel Slezák (10,4). Svitavy nasadily do posledního zápasu novou posilu pod koš, devětadvacetiletého Američana JayVaughna Pinkstona (201 cm, 111 kg), který má zacelit díru po odchodech Domagoje Prolety a Jana Křivánka. Ten proti Olomoucku odehrál 11 minut, během kterých dal 11 bodů (dvě trojky) a doskočil 4 míče.

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: "S Tury nás čeká těžký zápas. Svitavy posílil nový hráč Pinkston na pozici 4. Osa týmu zůstala stejná - Marko, Svoboda, Bujnoch a Johnson jsou hráči, kteří mají velikou kvalitu. Nicméně pokud chceme udržet malou naději na horní šestku, musíme tohle utkání zvládnout."

Filip Kroutil, křídlo BK ARMEX Děčín: "V předposledním zápase základní části přivítáme tým svitavský Turů, kterým jde stejně jako nám o co nejlepší umístění před nadstavbovými částmi. Uvědomujeme si důležitost toho utkání a všichni cítíme, že především v posledním zápase to nebylo ono a máme co napravovat."

Vzájemný zápas v zákl. části KNBL:
Dekstone Tuři Svitavy - BK ARMEX Děčín 78:69
Svoboda 21, Marko 15, Johnson 14 - Pomikálek 19, Ježek 15, Šiška 10. 

Odkaz na live statistiky ZDE.

Odkaz na live stream ZDE.

Komisař: Hlaváček Pavel. Rozhodčí: Baloun Jan, Linhart Tomáš, Jeřáb Jan.

Zpět na úvod