Bulletin k utkání #27.3.2021
KNBL A2: BK ARMEX Děčín - BK Olomoucko
PERIMETR VYZTUŽÍ NATE BRADLEY JR.

PERIMETR VYZTUŽÍ NATE BRADLEY JR.

Děčín hlásí náhradu za zraněného Šimona Ježka

Na posledním tréninku před karanténou došlo ke zranění kapitána Šimona Ježka, při souboji o míč si vykloubil prostředník levé ruky. Po "nahození" rentgen prokázal naštípnutou kost, což znamená 5-6 týdnů mimo hru. Také v kombinaci s covid onemocněním, kdy se nedá předvídat jeho následky u jednotlivých vracejících se hráčů, se vedení klubu rozhodlo rozšířit sestavu na perimetru.

Nate Bradley Jr. je čtyřiadvacetiletý křídelník, pro něhož bude Děčín prvním profesionálním angažmá. Čtyři poslední ročníky strávil v zámořské univerzitní soutěži, kde nastupoval dva roky v dresu University of Northwestern Ohio a další dva na Faulkner University v Alabamě. Ve své seniorské sezóně zapisoval průměry 12,1 bodu, 3,2 doskoku a 3,2 asistence na zápas při velmi slušné úspěšnosti trojek 40%.

Ač je v současné době složitější administrativa spojená s přicestováním do ČR, Nate se již zapojil do tréninkového procesu a v sobotu by měl do utkání s Olomouckem zasáhnout. Zapracovávat do týmu musí amerického křídelníka provizorní trenérská sestava Landa - Houška - Anderle, neboť hlavní trenér Tomáš Grepl ulehl s onemocněním covid-19 v druhé části týmové karantény.

Nateovi přejem hodně zdaru v děčínském dresu a vítáme ho na severu Čech. Bohužel jej nemohou přivítat i fanoušci, ale snad ucítí jejich podporu alespoň prostřednictvím sociálních sítí.

Zpět na úvod