Bulletin k utkání #27.2.2021
BK ARMEX Děčín - SLUNETA Ústí nad Labem

BK ARMEX DĚČÍN VS SLUNETA ÚSTÍ NAD LABEM

Po skončení základní části Kooperativa NBL se tabulka rozdělila na dvě šestičlenné skupiny, kde se týmy opět střetnou dvoukolově stylem každý s každým.

Děčín po základní části obsadil 8. příčku, což znamená, že bude bojovat ve skupině A2, kde ho na úvod čeká třetí severočeské derby sezóny s ústeckou Slunetou. Ta poněkud nečekaně skončila až desátá se stejnou bilancí 8 výher a 14 porážek jako Válečníci, navíc na začátku února oznámil klub překvapivou informaci, že u týmu končí rozehrávač Michal Šotnar i hlavní trenér Antonín Pištěcký, kterého rychle nahradil Jan Šotnar (bratr Michala). Jan Šotnar působil ve Slavoji Litoměřice jako šéftrenér mládeže a zároveň trenér prvoligového litoměřického mužského celku. 

Ambiciózní Ústí bylo od začátku sezóny výsledkově jako na houpačce a výhry s porážkami se střídaly v pravidelných rytmech. Bohužel, na sklonku minulého roku zasáhla tým i zranění a prohry se začaly množit. To nejzávažnější zranění postihlo Spencera Svejcara, americké křídlo a nejlepšího střelce svého celku, který nakonec musel s pochroumaným kotníkem odcestovat na operaci do USA a se Slunetou se rozloučil. Ústí pak postupně padlo s USK Praha 81:83, Královskými Sokoly 89:78, svitavskými Tury 83:72, Kolínem 80:106 i posledním Olomouckem 70:81. Následně si sice  přivezlo výhru z odvety v Olomoucku (76:90), ale přišlo vyřazení ve čtvrtfinále Českého poháru mužů s USK Praha a ligové nezdary s Děčínem (87:89) a Brnem (100:72). V posledním kole základní části pak Sluneta (už s novým koučem Šotnarem) trápila mistrovský Nymburk, ale nakonec mu podlehla 90:98 (nejlepší střelci Ústí: Autrey 22, Hanes 20, Fait 17).

Bodovým lídrem ústeckých Pand je nyní exděčínský Lamb Autrey (13,7 bodu, 4 asistence a přes 6 doskoků na zápas), následují ho Dalibor Fait (12,1 bodu), Ladislav Pecka (11,7 bodu a 6 doskoků) a Derek Hanes (10,0). Těsně pod hranicí deseti bodů je pivot Gligorie Rakočevič (9,8).

Oba dosavadní duely Válečníků se Slunetou skončily výhrou Děčína, ale šlo vždy o velmi napínavou a vyrovnanou podívanou, která se rozhodovala až v posledních vteřinách. Snad budou Válečníci úspěšní i tentokrát a vykročí do bojů ve skupině A2 vítězně.

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: "Nadstavbovou skupinu začínáme doma s Ústím, což je na začátek velmi těžký soupeř. Má nového trenéra, navíc počítáme s tím, že Ústí přivede nového hráče místo zraněného Svejcara, takže nás čeká těžký vstup do nadstavby. Někteří naši mladší hráči mají zdravotní problémy, ale osa týmu zatím zdravotně drží a já doufám, že do zápasu půjdeme v nejsilnější možné sestavě."

Vzájemné zápasy v zákl. části:
BK ARMEX Děčín - Sluneta Ústí n. L. 88:87
Šiška 32, Kotásek 12, Ježek 12 - Pecka 18, Fait 16, Svejcar 15. 
Sluneta Ústí nad Labem - BK ARMEX Děčín 87:89
Autrey 19, Rakočevič 15, David 15, Šotnar 14 - Pomikálek 26, Šiška 21, Kotásek 12.

Odkaz na stream video ZDE.

Odkaz na live statistiky ZDE

Zpět na úvod