Bulletin k utkání #27.12.2020
BK ARMEX Děčín - BK JIP Pardubice
Vánoční svátky zpestří duel Válečníků s Pardubicemi

Vánoční svátky zpestří duel Válečníků s Pardubicemi

Poslední zápas roku 2020 odehrají Válečníci v neděli 27. prosince, kdy v ARMEX Sportcentru přivítají Pardubice, tedy tým, se kterým se v této sezóně utkali již třikrát. Nejprve to byly dva finálové zápasy evropského poháru AAC, ve kterých Děčín nejprve doma porazil Beksu 96:89, poté však v Pardubicích padl v prodloužení 96:80 a pohár nad hlavu zvedli domácí. Ti pak slavili i v prvním vzájemném souboji v lize, když Válečníky porazili 87:75.

Pardubice patří mezi celky, jenž v lize zatím odehrály nejvíce zápasů, a to patnáct. Z nich ale překvapivě vyhrály jen šest a momentálně jsou v tabulce až za Děčínem. Pardubičtí sezónu začali dobře, když rozdrtili domácí USK Praha 69:99, poté však doma podlehli Ústí, nestačili ani na Svitavy a dvakrát na mistrovský Nymburk. A střídavé výsledky pokračovaly i po restartu soutěže, kde Pardubice porazily výborný USK Praha, ale překvapivě padly na půdě Královských Sokolů, poté dokonce doma bez Vyorala podlehly svitavským Turům 78:86 a naposledy (stále bez Vyorala a nově i Dunanse) prohráli s domácím Kolínem 86:68 (nejlepší střelci Pardubic: Švrdlík 17, Potoček 17, Slanina 11).

Exděčínský rozehrávač Tomáš Vyoral je klíčovým mužem trenéra Scalabroniho, na palubovce tráví přes 33 minut, v nichž v průměru dává 20,1 bodu, má 6 asistencí, téměř 6 doskoků a získá sedm faulů. Druhým střelcem je pivot Kamil Švrdlík s průměrem 14,3 bodu a 6 doskoků na zápas. Za nimi je pak  Američan Dunans (12,4 bodu a 6 doskoků), dvojciferným střelcem je ještě Prokop Slanina (10,6 bodu a 6 doskoků).

Utkání startuje v ARMEX Sportcentru netradičně v 17.00 a bude ho přenášet Česká televize (přenos od 16:50).

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: "Pardubice jsou silní soupeř spoléhající se primárně na trojici Vyoral, Dunans a Švrdlík. Pokud budeme úspěšní na obranném doskoku, máme šanci tohle utkání zvládnout."

David Žikla, pivot BK ARMEX Děčín: "V neděli nás čeká domácí utkání proti Pardubicím. Od zápasu očekáváme, že bude velice fyzické na obou stranách, a abychom mohli pomýšlet na vítězství, budeme muset ubránit lídra Pardubic, Vyorala. A také hrát ze stejnou agresivitou jako proti Brnu. Pokud tohle splníme, věřím že vyhrajeme."

Vzájemný zápas v zákl. části KNBL:
BK JIP Pardubice - BK ARMEX Děčín 87:75
Vyoral 18, Dunans 17, Švrdlík 16 - Ježek 20, Šiška 18, Pomikálek 18.

Odkaz na live statistiky ZDE

Odkaz na live stream ZDE

Rozhodčí: Baloun Jan, Vošahlík Marek, Záruba Matěj. Komisař: Hlaváček Pavel

Zpět na úvod